test

onsdag 30 november 2011

Nästa omgång i KUNNIG

Hur lustigt det än låter så ligger Svenskfinlands bästa mötesplats i Tammerfors. Åtminstone om man tänker på att det är ungefär lika lång väg för alla att ta tåget dit. I går höll Regionförvaltningsverket en träff för de svenskspråkiga KUNNIG-projekt som nu pågår. De som började år 2010 avslutas nu och skall lämna in sina slutrapporter. De som började 2011 ska ha in sin första mellanrapport nu till årsskiftet.

Det kommer förresten snart en ny exceltabell för rapporteringen. Den förra innehöll felaktigheter och korrigeras för närvarande.

De som vill ansöka om ett nytt KUNNIG-projekt ska ha sina ansökningar underskrivna och inlämnade 21.12.2011. Två viktiga uppmaningar fick vi går av Carola Bryggman som är ansvarig för de svenska projekten:

1)Lämna inte in en exakt likadan plan som senast - bredda och variera fortbildningsformerna - våga pröva på nya metoder. Kom igång med att utarbeta modeller för framtiden i denna omgång.

2) Samarbeta gärna med andra projekt då det gäller specialiteter eller dyra föreläsare. Det finns absolut inget hinder att samarbeta över skolstadiegränserna eller med tredje sektorn.

En utmaning fick vi av grundskoleprojekten - vore det möjligt att ordna lärarfortbildningar i färdighetsämnen inom fria bildningen?

Det är sällan som grundskolan kan ordna ämnesfortbildning i färdighetsämnen i den egna regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar