test

onsdag 2 november 2011

Besök på Vasa arbis



Har precis kommit innanför dörren efter ett besök i Vasa. Jag fick en inbjudan att vara med om Vasa arbis personalmöte. Oj va jag trivdes där jag satt och lyssnade till det vinnande teamet. Gänget på bilden ovan är nämligen de som fick UVM:s kvalitetspris helt nyligen.

På bilden från vänster: kanslist Rita Silén,vikarierande språklärare Sanna Söderström,musiklärare Johanna Törni,danslärare Milla Simons,en gästande slöjdauskultant från Peffan, vaktmästare Ben Sandvik,städare Carita Pörn, kursekreterare Annika Lindgård, språklärare Marika Boström och rektor Ann-Maj Björkell + två till som hör till den fasta staben men hade undervisning och därför inte kunde vara med på bilden, dvs läraren i konsthantverk Ulla Hopponen och läraren i grundläggande konstundervisning Mia Wiik.

Milla Simons och Mia Wiik är förresten de två lärare som Vasa arbis delar med sitt finska systerinstitut Vaasan opisto.

Här ska du få höra vad som var aktuellt i Vasa just nu:

-att ordna personaljulfesten i undervisningsköket på så sätt att man lagar mat och äter tillsammans under ledning av institutets lärare i matlagning.

-att på våren flytta framåt kursstarten litet grann för de kurser som är helt nya, dvs. inte alls har funnits i höstens kursprogram. Om de startar direkt första veckan i januari är det svårt att hinna marknadsföra och få in anmälningarna.

-funderingar på att ordna musikalisk avslutning varannan vår och hantverksutställning varannan vår.

- alla de praktiska arrangemangen kring språkexamina. Det lär vara flere än 100 personer årligen som gör språkexamen vid Vasa arbis.

- ekonomin kring körkonserter, hur ska man få ihop pengar till lön åt de musiker som ackompanjerar körerna under konserterna?


Johanna Törni på bilden arbetar som fast anställd musiklärare vid Vasa arbis för andra året i följd. På affischerna kan du se de två nya körer hon har startat. Sing, sing, sing är en internationell kör och Må bra-kören arbetar utgående från det faktum att musik är nyttigt för människans hälsa.


När Vasa arbis med sitt kvalitetspris fick en summa pengar satsade de bl.a. på ökad flexibilitet i form av en datavagn i stället för en datasal. Den här datavagnen gör rummen mera flexibla. Förr vara datasalen bunden dygnet runt på grund av att det inte gick att möblera om men nu kan man ha data i vilket rum som helst.

Vad vad det som gjorde att jag trivdes så bra på mötet? Det var inte bara chokladen från Ann-Majs EU-besök i Bulgarien. den viktigaste orsaken var att de var så inriktade på att hitta lösningar i stället för att prata problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar