test

fredag 11 november 2011

Intressebevakning i riksdagen


Personerna på bilden var i dag alla inkallade till riksdagen som sakkunniga inom fri bildning. Det var finansutskottet som ville veta mera om hur statsbudgeten påverkar läroanstalterna.

Trots att de högtidliga salarna nog skrämmer upp en litet grann så var riksdagsledamöterna vänligt inställda och ställde frågor om huvudmannatillstånden, om studiesedlarnas effekter, om hur det går för de elever som inte får studieplats. Astrid Thors är svensk representant i utskottet. Hon intresserade sig bl.a. för hurudana effekter studiesedlarna har fått eftersom hon talat varmt för dem som beslutsfattare.

Det jag lärde mig idag var att vi regelbundet ska börja mata våra egna riksdagsledamöter med kortfattad men åskådlig info. Bra strukturerade faktauppgifter och tydliga önskemål. Ord och bekymmersrynkade pannor var den här gången enda möjligheten att kommunicera för det fanns inte teknik att visa bilder eller grafik.

Intressebevakarna på bilden är från vänster, Martti Jalkanen och Mika Nirvi som båda representerar sommaruniversiteten, Satu Kantola som representerade studiecentralerna,Jyrki Ijäs som talade varmt för landets folkhögskolor, Pirkko-Ruuskanen-Parrukoski var med som VSY:s språkrör och talade s.a.s. för oss alla. Längst till höger står Jaana Nuottanen som är verksamhetsledare för FAMI:s finska systerförening KOL.

Vill du läsa det skriftliga utlåtandet FAMI har lämnat in så finns det här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar