test

måndag 21 november 2011

Glimtar från rektorsdagen på Utbildningsstyrelsen




Vår mycket generösa värd utbildningsrådet Ingelisa Wikholm( till vänster) träffar Eva Kammonen(till höger) som är utnämnd till ny rektor vid Malax-Korsnäs medborgarinstitut.

Det var Ingelisa,Pertti Pitkänen och Kristel Englund som stod för förmiddagens information.


Om man granskar siffrorna så har det hittills inte varit svårt att få studiesedelunderstöd. Men Utbildningsstyrelsen poängterade att de inte kan bevilja större bidrag än man ansöker om. Och när man sänder in sin ansökan så lönar det sig att följa de ansvisningar som ges.


Bilderna nedan gäller kvalitet:


Tanja Halttunen arbetar som internationell koordinator vid Axxell. Hon berättade om ett projekt där man jämförde kvalitetsbegreppet inom vuxenutbildning. De fyra olika definitionerna fick mig att inse varför det är så svårt att ställa upp entydiga kvalitetskriterier och varför diskussionen så ofta blir förvirrande.

Kvalitet är olika saker för olika intressenter. Det direkta språket och engagemanget i elevernas lista tilltalade mig mest. Det skulle m.a.o. gälla att hitta gemensamma nämnare i de fyra olika listorna för att komma vidare till ett bra system.


Under eftermiddagens lopp talade tre olika personer om internationella projekt. Annika Turunen, Radu Szekely och Tanja Halttunen. Alla tipsen var nyttiga och välstrukturerade och kommer i slutet av veckan att kunna hittas via Bildningsforums hemsida. Och det lönar sig att fråga Annika Turunen om man vill veta mera. Hon är definitivt påläst just nu.

Tanjas röda bakgrund i kombination med hennes stor textfont gör att hennes tips syns bäst på foto så därför lägger jag in dem här


Nu finns seminariedokumentationen utlagd på Bengt Wahlströms hemsida. Använd det lösenord han gav i fredags för att komma åt fredagens material eller fråga mig om du inte hittar det i dina anteckningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar