test

fredag 2 mars 2012

Infobanker


I går besökte jag Evenemax det är en Evenemangskalender som berättar vad som händer i Svenskfinland. Kalendern upprätthålls av KSF-media vilket innebär att fokus ligger på Södra Finland. Vid Evenemax jobbar Pernilla Karlsson(till vänster) som kalenderredaktör och Camilla Stjernvall-Malmberg(till höger) som ledare.

Vi pratade bl.a. om tekniken med infobanker där man själv matar in sina uppgifter och om hur nyttigt det vore med en gemensam svensk timlärarbank där folk kan mata in sina kontaktuppgifter och erbjuda sina tjänster som timlärare.

Camilla har många strängar på sin lyra, hon har bl.a. mångårig erfarenhet av timlärjobb i data vid Lovisa MI och på basen av sina erfarenheter kom hon med följande geniala förslag till fria bildningen:

Ordna öppen datarådgivning i november när det närmar sig deadline för Svenska kulturfondens ansökningar. En datarådgivning med tillräcklig gott om tid för att kunna hjälpa vanligt folk att lämna in sin elektroniska ansökan och alla de bilagor som därtill behövs. Camilla har erfarenhet av att det skapar teknostress på slutet när man ska tänka både på innehållet och på tekniken. Detta vore nyttigt för privatpersoner, grupper, föreningar och för fonden som på så sätt skulle få in flera goda ansökningar.

Det här för mig vidare i tanken, varför inte ha temainriktad rådgivning som följer det som är aktuellt för varje årstid. Skatteärenden på webben i början av året, utbildningsinfo under de tider då föräldrar funderar på sina barns framtid osv, osv. under hela kalenderåret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar