test

fredag 9 september 2011

Vad vill en timlärare allra helst?

En timlärare vill snabbt hitta sin egen pärm och dagbok i lärarrrummet och önskar att det finns tillräckligt många och snabba kopieringsapparater. Alla tenderar nämligen att ställa sig i kopieringskön precis samtidigt.

Det här hörde jag när jag deltog i timlärarmötet på Helsingfors arbis i går kväll. Jag fick sitta med i språklärarnas grupp som träffades mellan kl. 17 - 18. Därefter blev det improvisationsteater i festsalen.

Vid Helsingfors arbis finns tre huvudlärare i språk och 60 timlärare. Tillsammans håller de 215 språkkurser under läsåret 11-12. Inte illa!

Stämningen var god och diskussionen gick på engelska. Arbis erbjuder Fronter för de lärare som t.ex. vill lägga ut info om hemläxorna åt eleverna på nätet. Alla elever i ett språk har samma lösenord för enkelhetens skull.

Med sig hem fick man timlärarnas handbok (antingen på svenska eller engelska)
och en nystartad trespråkig pedagogisk tidning www.perspectives-online.net

Tidningen erbjuder pedagogiskt material på tre språk (engelska, franska och tyska) och på flera olika nivåer "easy reading" och "advanced learners". Man kan köpa ett lösnummer för 5,90 € eller prenumerera. Ett års prenumeration av sammanlagt 10 nummer kostar 45 €.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar