test

tisdag 27 september 2011

Samarbete i Huvudstadsregionen




Huvudstadsregionens institutschefer brukar träffas tre gånger under ett läsår. På bilden ses sittande från vänster bitr.rektor Moa Thors och rektor Gunborg Gayer från Helsingfors arbis. Till höger sitter biträdande rektor Ann-Christine Stenbacka, chef för den svenska enheten vid Esbo arbis. Stående från vänster ses Grankulla MI:s rektor Roger Renman och utbildningschef Heli-Kaarina Degerman, ansvarig för den svenska verksamheten vid Vanda arbis.

Den här gången träffades vi för morgonkaffe och samarbetsmöte den 22.9 på den vackra adressen Näckrosvägen 5. Där har det tvåspråkiga Vanda vuxenutbildningsinstitut ett eget hus.



På tapeten var bl.a.samarbetsavtal,lärarfortbildning och en stor mängd utredningar och enkäter som berör institutens framtid.

En samarbetsnyhet för detta läsår är katalogen på bilden Courses and programmes. Den är utgiven av alla de ovannämnda instituten i samarbete med Luckan i Helsingfors. Broschyren riktar sig till utlandsfödda som integreras i Finland via det svenska språket. Det bakomliggande projektet heter Delaktig i Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar