test

tisdag 20 december 2011

Nyheter från ministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet informerade den 19 december på ett möte för den fria bildningens samarbetgrupp följande:

1) Folkhögskolorna får sina huvudmannatillstånd fastslagna den sista veckan i december. Tillstånden träder i kraft 1.1.2012. Svårast och mest tidskrävande har det varit för ministeriet att jämföra, förtydliga och bearbeta frågan om läroanstalternas utbildningsuppgift (koulutustehtävä).

2) Anvisningar och blanketter för medborgarinstitutens huvudmannatillstånd sänds likaså ut vid årsskiftet. Blanketterna kommer att vara ungefär liknande som för folkhögskolorna men anvisningarna, speciellt om hur man ska beskriva sin utbildningsuppgift(koulutustehtävä) ska förtydligas.

3) En egen enhet för vuxenutbildning inrättas vid ministeriet. Inga nyanställningar görs men tjänstemännens arbetstid och uppgifter omfördelas något.

5) Samhällsgarantin för peroner under 25 år föreslås få 2 miljoner euro i tilläggsanslag för integrationsutbildning, folkhögskoleutbildning och till studiesedlar.

6) Fria bildningen påminns om att utöka andelen undervisning i samhälleliga ämnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar