test

måndag 5 december 2011

En bra datalärare glömmer man inte



Utklippet på bilden är från en HBL-intervju 3.12.2011 med 83-åriga Ethel Berg som under sin pensionärstid har utvecklats till en skicklig teknikanvändare.Sarfsalö är en skärgårdsby där Lovisa Mi har hållit datakurser. Hbl-intervjun är intressant läsning för en kursplanerare. Ett helt uppslag om seniorer och datatenik. Invid Ethels intervju finns en kolumn: Hur locka äldre till datorn?

Det är otroligt värdefullt om kursdeltagare också efteråt får tag på sin lärare i en bransch där det hela tiden uppstår nya frågor. Kurserna Teknikhörnan och Internetcafeet är två bra sätt. Då är Inge regelbundet tillgänglig för frågor som uppstår när man som senior vandrar längs den digitala vägen.

Såhär presenteras Teknikhörnan som Inge håller vid Borgå MI:
Du kan komma och fråga råd om t.ex. digitaltv, digitalbox, mobiltelefon, digitalkamera, digitalvideokamera, datorer, internettelefoni, webbkamera. Bekanta dig med den nya teknikens möjligheter. Pröva på och öva med handledare. Lär dig förstå användarhandböcker och tekniskt fikonspråk. Ta din egen handbok med dig om du vill fråga om den egna utrustningen. Ingen tidsbeställning, men om ni är många så får du vänta på din tur. Kursen hålls en gång i månaden. Kom en eller flera gånger.

Och det här är beskrivningen av Internetcaféet vid Lovisa Mi:
Välkommen till vårt Internetcafé. Här kan du under fri samvaro leta reda på och kolla upp saker på nätet, både ge och få tips om intressanta internetadresser, sitta ner och ta dig en kopp kaffe eller te och umgås. Caféet är gemensamt med Valkon kansalaisopisto. På plats för att handleda och guida dig rätt finns både Inge och Tarja Ekholm. Caféet är öppet en gång i månaden och ingen förhandsanmälan behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar