test

tisdag 7 februari 2012

Studiesedlar




Inom februari skall ansökan om understöd för studiesedlar vara inlämnad till Utbildningsstyrelsen. Ansökan sänds in elektroniskt inom utsatt tid och därefter per post med namnteckningar.

Avsikten är att garantera utbildningsmöjligheter åt alla - låta alla invånare blomstra oberoende av ekonomiska förutsättningar.

Det som kan få din ansökan att sticka upp ur mängden är:

-genomtänkta detaljerade åtgärder och metoder för att nå målgrupperna invandrare, arbetslösa, lågutbildade, personer med inlärningssvårigheter och seniorer. Beskriv hur du når dem och hur du specialanpassar utbildningen så att deltagarna stannar.

T.ex. Grankulla medborgarinstitut har lyckats väl med att nå ortens invandrare genom att helt medvetet rekrytera timlärare som är invandrare.

-Man får flytta över medlen från en målgrupp till en annan om det så behövs under läsårets gång. Huvudsaken är att pengarna används till att sänka deltagaravgifterna för någon av de berörda grupperna. Medlen kan användas för:

a) sänka kursavgiften
b) helt slopa kursavgiften
c) dela ut personliga sedlar

Enligt vad jag hört är det endast några få som har valt c-alternativet.

Den största ändringen i anvisningarna jämfört med tidigare är en betoning av kurser på teckenspråk, samiska eller romani. Och att speciellt denna gång tänka på de invandrare som har läs- och skrivsvårigheter.

Till ansökningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar