test

torsdag 9 februari 2012

Resultat inom KUNNIG

Det första KUNNIG-projektet inom den svenskspråkiga fria bildningen är nu avslutat. Projektet hölls inom Östra Nyland och utbildningarna var öppna för intresserade även från andra regioner. Deltagarstatistiken och ekonomirapporterna åkte iväg till Regionförvaltningsverket i början av denna vecka.

159 undervisningstimmar hölls fördelat på 27 evenemang.
Sammanlagt 204 deltagare registrerades och deltagarantalet var som minst 1 person i en individuell handledning och som mest 30 personer på föreläsning. 25 av de fast anställda deltog i projektet.

Variationen var stor. Någon deltog i en enda utbildning medan någon annan blev stamkund i projektet och deltog i massor av evenemang.

Litet KUNNIG-kuriosa: Deltagarrekordet togs av dataläraren Inge Ekholm. Hon var som deltagare med i åtta utbildningar. Som lärare höll hon själv fem utbildningar inom projektet. GRATTIS!

En koordinators funderingar efteråt:

Vad är det som gör att vi människor är så olika intresserade av att delta i fortbildning?

Är det vår lust att diskutera jobbet med andra i samma bransch som får oss iväg på kurs?

Eller är det vår lust att träffa föreläsare "lajv" och få höra om deras erfarenheter?

I princip måste man inte åka bort hemifrån för att fortbilda sig. Rent tekniskt sett går det att på egen hand uppdatera sina yrkeskunskaper via nätet. Där hittar man både fakta och nya metoder.

Om man utgår ifrån att tiden är lika knapp för alla - är det då skillnader i våra sociala behov som avgör vem som dyker upp på kurs och vem som inte gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar